svanna.reismee.nl

De laatste 2 dagen

Vrijdag 17 augustus: We vertrekken al om 8 uur uit Malmo. Het beloofd een mooie dag te worden dus we willen op tijd in Delmenhorst zijn om te zwemmen. Zonder file rijden we naar Rodby en we kunnen eigenlijk direct de boot op. We zoeken een mooi plekje aan dek om van de zon te genieten. Zo warm hebben we het nog niet gehad de afgelopen drie weken.

Het afrijden duurt om onduidelijke reden iets langer dan normaal maar uiteindelijk zijn we weer in Duitsland. Nog even tanken onderweg en nog een kleine opstopping bij Hamburg. Hier is het erg druk.

Om 3 uur draaien we de camping op en worden we ontvangen door heel veel badgasten. Ook de camping is wat drukker dan normaal. Als alles op de plek staat gaan we zwemmen. Het water is heerlijk. We liggen nog geruime tijd aan de kant om een beetje bij te kleuren. Daar is niet veel van gekomen de afgelopen 3 weken. Ondanks het feit dat we de laatste 1,5/2 weken heel redelijk weer hebben gehad met veel zon. Warm was het echter niet.

Na het zwemmen een biertje en dan zo langzamerhand naar het restaurant.

Vanavond is er beachparty op het strand dus onder het genot van muziek eten we de traditionele schnitzel. Ook bij de caravan genieten we volop mee. Na het eten ga ik met de kinderen weer het water in. Met een bal hebben we heel veel lol, tot we koud worden. De kinderen gaan kaarten en ik maak een verhaaltje.

Op zaterdag rijden we vlot naar huis. We worden ontvangen door pa en ma en ome Cor en tante Joke. We zijn weer thuis. Net als vorig jaar hadden we graag nog een weekje gebleven maar het is niet anders. Thuis is het ook fijn. En het is warm, heel warm.

Vandaag en gisteren in de auto hebben we een aantal winnaars in categorieën bedacht die wel een beeld geven van de vakantie. Hier komen ze:

De eerste prijs voor:

De beste service gaat naar de Toyota-garage in Vetlanda. Binnen een uur nieuwe remblokjes voor. En koffie!

Het meest gedraaide liedje op de radio: Hap Hap met je Krokobil!

Meest bekeken DVD: Jochem Myjer, De rust zelve. Ook op een regenachtige avond bekeken in de caravan. Lache.

Meest geciteerde persoon: Diezelfde fucking Jochem Myjer………

Het hardst gelachen om: Het akkefietje van papa bij het afruimen van de tafel bij de Ikea. De Zweedse Aap met hazenlip en de Zweedse pauw scoorden ook hoog.

De goorste saus: De remoulade saus in de Ikea Malmo. Niet te doen……

De mooiste foto: Die van die hele grote eland(met gewei) op weg naar Filipstad aan de kant van de weg toen Papa met caravan en al terug is gereden een half uurtje buiten Hedeviken. (foto is nooit gemaakt!)

Het koudste water: Oresund

De mooiste wandeling: De noordflank van de Sonfjallet. Eigenlijk te steil en te mistig. Maar oh wat was het mooi boven.

De irritantste beesten: Muggen (volgens papa) Wespen (volgens de rest). Eigenlijk elanden natuurlijk. Die laten zich zo weinig zien. En als je ze ziet, staan ze een kilometer ver weg.

Lekkerste eten: Onbeslist tussen hotdogs, hamburgers, oprolbrood met bietensalade of tonijn, of maaltijdsalades. Het diner bij Ikea staat niet in de top tien.

Meeste regen: Kvile camping in Rena Noorwegen. Maar daar was het wel heel mooi.

Meeste zon: Malmo

Mooiste uitzicht: De westflank van de Sonfjallet en dan richting het dal. Prachtig(maar geen beren). Ook het uitzicht over Skramstadsetra verdient hier een vermelding.

Mooiste aankoop: Het rendiergewei. Dat verdient echt een mooi plekje dat recht doet aan het dier wat ervoor is geslacht.

Grootste winkel: Onbetwist op nummer 1 de Gekas in Ullared. Echt een bezoek waard. Alleen al om te kijken.

Duurste camping: Maribo camping in Denemarken. Gewoon 40 euro per nacht afgetikt. In Zweden kosten alle campings 20 euro. Malmo was 36 en Delmenhorst was 22,50.

Mooiste autorit: Van Rena naar Hedeviken. Werkelijk een geweldige route met elementen van Oostenrijk en Lapland. Noorwegen op zijn groenst. Als je de kans hebt, doen!

Camping met de meeste herinneringen: De camping moet in dit lijstje omdat ik er al zolang kom, Ostana camping in Vetlanda

Droomervaring van Anna: een winkel met meer dan 500 soorten losse snoep. We hebben een kilo gekocht.

Coolste schoenen: Van Sven, 2 paar!

Langste rivier: De Glomma, ook officieel de langste rivier van Noorwegen.

Aantal gereden kilometers (schrik niet:) ruim 4700!

Het was een geweldige vakantie met heel veel lol en prachtige “avonturen”. We hebben gelachen en genoten. Volgend jaar opnieuw!

Iedereen bedankt voor de reacties. Dat is altijd leuk om te lezen. We hopen dat jullie net zo hebben genoten als wij.

janny

zeker hebben wij net zo genoten als jullie. we keken steeds weer rijkhalzend uit naar een nieuw verhaal en zeker naar nieuwe foto's. heel leuk. voor herhaling vatbaar.