Tocht naar Noorwegen
Ja hoor, het is gelukt. Na een lange dag zijn we aangekomen in Rena Noorwegen op Kvile Camping. Kvile betekent “rust”in het Noors. De camping doet zijn naam eer aan. We komen rond kwart voor 4 aan en de camping is leeg op een bewoond huisje na. Heerlijk na al die drukte van de afgelopen dagen. We hebben vandaag 560 kilometer achter de kiezen.
We zijn vanmorgen al vroeg vertrokken. Om 8 uur van de plaats af, snel uitchecken en 40 euro betalen (20 euro per nacht) en via Ullared naar Varberg. Daar de E20 weer op richting Goteborg. Bij Goteborg wordt het wat drukker en rij je eigenlijk door de stad. Het blijft wel 4-baansweg. Dan via de zweeds-noorse grens naar Oslo. Daar is het gewoon druk en staan we bijna in de file.
We zijn in Ullared vertrokken met 18 graden en zwaar bewolkt en bij de grens is het al 23 graden met wat stapelwolkjes. We rijden het goede weer tegemoet.
Onderweg een aantal keer getankt want we moeten nog wel af en toe een bultje op en daar krijgt de RAV4 dorst van.
Als we om kwart voor vier de camping in Rena aangegeven zien staan is het ruim 28 graden. We volgen een steil en smal weggetje naar beneden, gaan onder het spoor door en vinden de camping. De eigenaar is een Nederlander, Jan. Hij ziet ons aankomen en ontvangt ons hartelijk. Hij vertelde dat het morgen ook goed weer zou blijven en dat we maar een plekje moeten zoeken. Hij is met brandhout in de weer voor de winter. Aanmelden hoeft niet, als we maar betalen als we weggaan.
Eenmaal opgesteld gaan we wat spullen halen voor de bbq en eten we heerlijk in het zonnetje.
Achter ons langs de camping loopt de Glomma. De langste rivier van Noorwegen. We maken een wandelingetje er naar toe. Het water staat hoog. Het heeft hier geregend, vorige week zelfs een keer 40 millimeter op 1 dag. Na wat foto’s te hebben gemaakt gaan we terug naar de caravan voor koffie en thee.
We zitten de hele avond in de voortent te lezen of een spelletje te doen.
De kinderen hebben zelf het tentje op gezet en willen daarin slapen vanavond. Morgen slapen we uit en nemen we voor het eerst deze vakantie de tijd voor het ontbijt. Verder hebben we nog geen plannen. We zijn druk genoeg geweest en nemen even gas terug.
Het is hier heerlijk rustig en een prachtige omgeving.