Shoppen in Ullared
Vandaag dus naar de Gekas. Rond 8.00 uur worden we wakker vanmorgen van het geluid van winkelwagentjes, op de camping! Zo is het hier dus, Zweden, Noren en Denen doen hier de inkopen van kleding, sportspullen, campingspullen en heel veel dierbenodigdheden. De hele kelder, waar vroeger gereedschap en vrije tijd spullen werden verkocht, is nu ingeruimd voor dierbenodigdheden. Van voer en speeltjes voor honden en katten tot paardendekens en rijkleding.
Nu pas valt het ons op dat heel veel zweden een of meerdere honden bij zich hebben.
We eten even rustig een ontbijtje en vertrekken dan naar de winkel. Eerst een rondje Gekas. We hebben een briefje gemaakt voor dingen waar we nog naar willen kijken. Tevens willen we wat boodschappen doen voor de rest van de vakantie. We kopen nog wat kleding, een hardloopshirt en wat speelgoed voor de kinderen. Dan doen we een rondje langs de andere winkels in de omgeving. Sven krijgt hele gave schoenen, 2 paar zelfs, opruiming en Arjan vindt nog een trui van Helly Hansen.
Dan gaan we naar de camping om wat te eten. Vandaag is het makkelijk met een potje nudelsoep.
We besluiten een laatste rondje Gekas te doen. Lekker zonder karretje en zonder briefje. Het lijkt wel of je dan meer ziet dan anders. Het is minder druk, er zijn maar 58 kassa’s open en we hoeven niet lang te wachten. Daarna is het klaar. Morgen hoogste tijd om de binnenlanden van Noorwegen op te zoeken en de drukte achter ons te laten.
Om 1600 uur doen we een rondje op de minigolfbaan. 12 holes en erg mooi aangelegd en onderhouden. Dat zie je wel eens anders.
In de avond staan hotdogs met uitjes, augurk, mosterd en ketchup op het menu. Ik bereid me nog even voor op het vervolg van de reis met een aantal landkaarten (handig hoor die TomTom maar niet altijd) en de rest zit heerlijk te lezen.
Na de koffie nog even een spelletje en dan op tijd naar bed. Morgen hebben we 550 kilometer voor de boeg en de laatste 150 zijn geen autobaan. Dat wordt dus een lange dag.
Hier bij de Gekas hebben we internet via Telia Homerun. Even met de creditcard inloggen en je hebt internet. Hoe dit in Noorwegen is weten we niet maar ik verwacht dat we een aantal dagen uit de lucht zullen zijn.
Ik zal elke dag wel een verhaaltje maken maar dat verschijnt dan niet op de website. Ik vind het erg leuk om te doen terwijl ik er voor de vakantie niet veel zin in had. Voor het nageslacht zullen we maar zeggen.
heerlijk dat het bij de gekas zo mooi shoppen is he? Sven, dus jij hebt ook mooie schoenen gevonden. Jij had ook nog niks he. gr. janny. nog heel veel mooie dagen.
Hallo allemaal
Lekker geshopt. Nu lekker verder naar. Noorwegen.
Een goede reis gewenst
En veel plezier groeten tante joke